Tankar

Tankar

1) ''Du har en svag bål'' - vad ska det här betyda egentligen och varför är det det universal lösningen på alla problemen enligt fystränare? Jag förstår vad det betyder men hur är det att vi möter detta och kan bevisa att någon har en svag bål.  

2) Atleter ska lyfta vikter eftersom att de gillar att lyfta vikter. Du blir bättre på din sport genom att spela din sport. 

3) Fotbollspelares största uppgift är att kunna utföra mer aktioner i 90minuter. Så vi bör träna de på detta sätt och sluta fokusera på andra grejer. KEEP THE GOAL THE GOAL. 

4) Fotbollspelare har en stor fascination med bål övningar. Varför vet jag inte.. har aldrig själv varit den största förespråkaren av bål övningar och förstår inte varför vi har drillat in detta i fotboll. Det är nog den enda sporten som har sån sjuk kärlek till det utan någon att backa det. 

5) Ska du köra sprints då ska du tävla. Ifall du inte tävlar så maxar du inte och ifall du inte maxar då har vi missat poängen med att köra sprints. 

6) Om du har en senior atlet som landar med att hans knän viker inåt så är det kanske inte det värsta som händer. Kroppen anpassar sig efter belastning sist vi kollade? Börjar du ändra om saker då kommer du skicka belastning någon annanstans och kanske det leder till en skada? 

7) Om du har en spelare som älskar att göra en särskild övning för att bli mer explosiv, låt spelaren göra det. Varför ska du krossa hans kärlek till gymmet bara för att du har läst någon studie? 

8) Din kropp följer sinnet och sinnet följer kroppen. Få dessa två att samarbeta. 

9) Spelare skadar sig majoriteten av fallen pga trötthet. Vårt jobb är att göra så att de klarar av att spela 90min + extra tid. 

10) Mental styrka tillsammans med motivation är påhittade ord som pumpas in i våra huvuden. Disciplin är det som kommer att ta dig längst. Gör det du vet att du behöver göra så har du vunnit en stor del av kampen. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar