Vem är jag

Jag är en fystränare som jobbar med fotbollspelare och fotbollslag. Jag är helt besatt av den mänskliga förmågan att prestera och hur du kan bygga muskler. 

Jag fick min kandidatexamen från Springfield College, Massachusetts 2019 inom Idrottsvetenskap med en koncentration på Sports Performance. Har genomgått kurser som: UEFA C, Coaching the women's game (FC Evolution kurs), Reflexive Performance Reset Level 1 samt tränings- och matchanalys inom lagidrotter I via Göteborgs universitet. 

Min coaching filosofi: 

Jag älskar variation med mina atleter. Jag gillar att utsätta atleter för situationer där de måste använda sin hjärna för att tänka och lösa problem. Jag vill att mina atleter ska kunna hantera alla olika sorters situationer. De ska kunna vara så mångsidiga som det bara är möjligt.

Den bästa prehaben är att vara så stark som möjligt och att kunna röra sig på flera olika sätt. Jag lägger mycket fokus på att bygga upp en stark fysisk närvaro hos mina atleter inne i gymmet med fria vikter. Där fokus läggs mest på de stora rörelserna som benböj, bänk, axelpress, marklyft och sen blir det mycket fokus på bålen och att jobba igenom olika rörelsemönster både med vikt samt utan någon vikt. 

Ute på gräset så sätter jag mina atleter i situationer som kan vara obekväma både med boll och utan boll. Atleterna ska kunna hantera flera saker samtidigt. Du ska kunna kontrollera en boll samtidigt som du behöver fånga en tennis boll med din hand och kunna skydda bollen från en motståndare för att sen hitta en fri lagkamrat som du kan passa bollen till och sen kasta tennisbollen till någon annan. Det blir en hel del kaos och det ser inte särskilt vackert ut oftast och det kan bli frusterande för spelarna. Men jag påminner de om att det ska vara kaos artat för att ifall det ser bra ut ser det bra ut för oss tränare men för dig som spelare så ger det ingenting för din utveckling. 

Vi tävlar så mycket som vi bara kan. 1v1, 2v2 eller i större grupper på olika sätt. Vi tävlar mycket eftersom det är då som vi verkligen tar ut oss själva till max. Mitt mål är att skapa en miljö där atleten blir utmanad och verkligen pushar sig själv till sin maximala förmåga. 

Jag vill att mina atleter ska uppleva tuffa pass så att när de ska gå och spela fotboll 11v11 så är det väldigt enkelt att se vad som händer omkring och att kunna ta bra beslut. Det ska kännas som att spelet har saktat ner fast i verkligheten är det bara de som har blivit bättre på att kunna se längre fram och kunna hantera olika situationer mycket bättre.