Tankar 2

1) Det finns ingen poäng med att gömma dina svagheter. 

2) Ifall ditt mål är att bygga styrka och bli mer av en monster atlet då behöver du hålla dig till ett program och bygga denna struktur och inte vara en adrenaline junkie som hoppar mellan olika program 

3) Du är inte så stark som du tror att du är och du är inte så svag som du tror att du är. 

4) Du blir inte mer robust av att undvika vissa positioner och fokusera på andra. Du blir mer robust genom att träna din kropp att klara av en stor variation av olika positioner 

5) Ingen övning är dålig i sig. Den är bara sämre lämpad för dig just nu i stunden med det mål som du har. 

6) Som fotbollsspelare behöver du inte lägga stort fokus på topp hastigheter. Ditt primära mål ska vara att kunna hålla dig lågt nere och kunna växla mellan längre steg och kortare steg samtidigt som du kan vara oförutsägbar. 

7) Kroppsvikt träning ska vara grunden som du sen bygger på. Om du inte ens klarar av att köra kroppsvikt övningar där du ska hålla din egna vikt i olika positioner/lägen hur kan vi då gå vidare till att göra saker som kräver din egna vikt + extern vikt? 

8) Nordic hamstrings är alldeles för uttjatat.. kör max sprints och träna baksida lår både via höften och knät så kommer du att vara guld. 

9) Att träna snabbhet i sand kan nog vara det dummaste du har gjort och kommer att göra. Kör sprints på gräs och gärna med fotbollsskor för kunna maximal effekt tack vare dobbarna. 

10) Att dricka vatten bara är okej för att hålla sig hydrerad men ifall du inte äter frukter på det då missar du en stor del av förmånerna. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar